Køb af linkbuilding: Do´s and don’ts

by Gæsteblogger

Alle som er eller har prøvet at være selvstændig med egen webshop eller anden form for online-virksomhed ved, hvor meget tid og energi linkbuilding kan tage. Derfor vælger mange at outsource denne SEO-disciplin til eksterne bureauer eller freelancere.

Desværre oplever mange også, at den linkbuilding de får lavet, enten er for dårlig i forhold til kvaliteten eller direkte skadelig for siden der optimeres til. Dette kan man dog undgå, hvis man gør sit forarbejde ordentlig, og køber linkbuilding på den rigtige måde.

I denne artikel giver jeg dig mine do´s and don´ts, som du kan bruge, næste gang du skal ud og købe linkbuilding til din online-virksomhed.

Lad os starte med det du ikke skal gøre.

Don´ts

Køb aldrig store linkpakker der lover der flere hundrede links

Der findes utrolig mange linkpakker på nettet fra både danske og udenlandske udbyder, som lover dig flere hundrede links på kun nogle få uger og så endda til en rigtig lav pris.

Mit bedste råd er at holde sig lang væk fra disse linkpakker!

Sådanne linkpakker indeholder nemlig ofte links lavet af robotter, som løber nettet igennem for at lave spamkommentarer med link til din side på diverse blogs og website rundt omkring i verden.

Der findes også linkpakker, hvor du får links i artikler på diverse obskure hjemmesider, hvor teksten i artiklerne tydeligvis er sat sammen af en maskine.

Nedenfor finder du et eksempel på en side, som jeg med sikkerhed kan sige, har købt en linkpakke med flere hundrede links i.

På grafen ses udviklingen af indgående links fra forskellige domæner over tid.

Linkbuilding graf 1

Vi kan se at siden, som købte denne linkpakke omkring januar 2016, har fået over 120 links på kun tre måneder.

Kigger man nærmere på, hvor disse links kommer fra, viser det sig at være domæner som f.eks.

Linkbuilding graf2

Man skal ikke være et geni for at regne ud, at et link fra gold12roy.livejournal.com eller seoservicebest3.blogspot.com umuligt kan være et godt link – ja faktisk vil jeg vove at påstå, at netop denne linkpakke ligefrem har været skadelig for siden, som har købt den.

Køb derfor aldrig store linkpakker, der lover dig massevis af links for få penge!

Gå aldrig kun efter prisen

I forlængelse af punktet ovenfor, kan jeg også kun råde dig til aldrig kun at gå efter prisen og i stedet fokusere på kvalitet fremfor kvantitet. Et link fra en god autoritær kilde er altid bedre en 100 links fra kilder som dem på billedet ovenfor!

Do´s

Lad os tage et kig på alle de ting, som du bør gøre, når du køber linkbuilding.

Tjek udbyderens linkprofil

De links som du vil få hos en udbyder, er sandsynligvis de samme, som dem de selv har til deres egen hjemmeside. Derfor kan du i mange tilfælde lave et baggrundtjek på udbyderen ved at køre deres side igennem et værktøj som f.eks. MOZ´s Open Site Explorer.

Dette vil give dig et indblik i de backlinks, som udbyderen har. Ser det godt ud? Er der link fra autoritære kilder eller ligner det mest af alt eksemplet med linkpakken ovenfor?

Hvis det ser skidt ud, så er der også en stor sandsynlighed for, at de links de vil lave til dig, også er af dårlig kvalitet.

Bliv fortrolig med det grundlæggende SEO

Det er altid en god ide at vide, hvad det er man køber. Ved man ikke hvad linkbuilding og SEO er, så er der stor risiko for, at man går ud og køber noget, som ikke har den effekt man håber på og som måske ligefrem er spild af penge.

Derfor, sæt dig ind i SEO inden du går ud og investerer i det. Det vil gøre det meget nemme, når du skal forhandle pris samt præcisere det arbejde, der skal udføres. Du kan læse dig til mere viden om SEO på nettet, da der findes masser af gode artikler om de grundlæggende begreber og teknikker. Alternativt kan du tage et SEO kursus for begyndere online, som blandt andet vil klæde dig rigtig godt på til at gå ud og købe linkbuilding.

Ugentlige statusmøder

Det er vigtigt, at du som kunde bliver informeret omkring status på det arbejde du betaler for. En god måde at holde status møder på, er at tage udgangspunkt i, hvordan du rangerede til at starte med. Hvor lå du på dine vigtigste søgeord, og hvor ligger du nu?

Hvis din udbyder har haft til opgave at forbedre specifikke placeringer, kan du hurtigt se, om du betaler for arbejder, der ikke har en effekt. Husk dog også på at SEO tager tid, og derfor kan du ikke forvente en signifikant forbedring af placeringer inden for få uger. Efter 2-3 måneder burde du dog kunne forlange en vis fremgang!

Forlang gennemsigtighed!

Det er vigtigt, at du ser de links som din SEO-udbyder laver til dig. Hvis du ikke får lov at se dine links, så er det fordi, at udbyderen skjuler noget. Du bør bede om, at se de første links de laver, for at sikre, at de er i ordentlig kvalitet, således at du ikke får skabt 10-20 links, og først efterfølgende finder ud af, at de ikke var af den kvalitet du havde regnet med.

Køb en startpakke, og køb derefter mere, hvis alt er ok

Inden du kaster dig ud i den helt store linkbuilding-investering, kan det være en god idé først at købe en startpakke, så du lige kan se, hvad det egentlig er du vil få for dine penge.

En startpakke kunne eksempelvis bestå af 5 links fra den type kilder, du vil få links fra, hvis du vælger at købe flere. På den måde kan du efter denne startpakke vurdere, om du vil fortsætte samarbejdet eller prøve en anden udbyder.

Af Thomas Iversen, Underviser på NemProgrammering.dk´s SEO kursus for begynder.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post: